FILMFRIK

En filmfriks frikerier om film

The Thin Red Line (1998)

Trykk bildet for trailer.

Det er 2. verdenskrig, og resultatet av kampene ved Guadalcanal vil sterkt påvirke det japanske forspranget i Stillehavet. En gruppe med unge amerikanske soldater blir brakt inn som støtte til de utslitte kamp-enhetene som allerede har utført store deler av kampen der, og en voldsom og slitsom kamp for et meget sentralt område som gir kontroll over et område på over 1000 meter radius, utsetter soldatene i Charlie-kompaniet for et helvete på jord. Krigens grusomheter knytter soldatene sammen, og deres følelser knytter dem sammen som familie.
Etter hvert som kampene herjer, virker det mer og mer som om grunnen til krigen forsvinner stadig lengre og lengre unna, og kampene dreier seg mer om å overleve og å beskytte sine medsoldater.
Gjennom de ulike soldatenes syn og tanker får vi se hvordan krigen påvirker hver enkel, og hvordan krigen oppleves.

Jeg vet knapt nok hvor jeg skal begynne! For denne filmen er nydelig, all over the place! Fra filmens begynnelse til rulleteksten skildrer regissør Terrence Malick en historie så sterk og full av følelser at man blir trollbundet av hans fortellerstil! Framfor å fokusere på selve krigen og krigføring i seg selv, velger heller Malick å konsentrere seg om de som blir utsatt for krigens brutalitet og alt den fører med seg. Vi blir på denne måten tatt med “bak kulissene” og får oppleve hvordan krigen oppleves av de ulike karakterene, og hva den kan gjøre med mennesker. Dette skaper en film med mer substans og mening framfor en film som kun er ment for å underholde, og det funker så til de grader! John Tolls fantastiske fotografering og Hans Zimmers følelsesladde musikk gjør også sitt til å forsterke dette inntrykket, og med et ensemble cast uten like hvor samtlige bidrar med fabelaktige rolleprestasjoner, er den fantastiske filmopplevelsen komplett!

«The Thin Red Line» er kort fortalt en perfekt krigsfilm. Terrence Malick bruker alle riktige grep for å fortelle en sterk historie, og treffer blink i samtlige scener. I tillegg klarer han å utnytte filmens lange spilletid på en aldeles glimrende måte, og gjør at hele filmen har en elegant balanse mellom krigsscener og illustrasjonen av soldaters brorskap. Det er akkurat slik krigsfilmer skal lages!

10/10

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

This blog is written by:

Arkiv:

Så mange har vært innom:

  • 32,351 hits

Bloggurat

Bloggurat

Skriv din epostadresse for å følge denne bloggen og motta meldinger om nye artikler på epost.

Bli med 552 andre følgere

%d bloggere like this: