FILMFRIK

En filmfriks frikerier om film

La Tête en Friche (My Afternoons With Margueritte) (2010)

Trykk bildet for trailer.

Av og til dukker det opp filmer, omtrent som lyn fra klar himmel, og bergtar deg på en måte ingen film har gjort på lenge. «La tête en friche» er en slik film.

I en liten park pleier Germain, 50 år og knapt lesekyndig, å koble av og mate duene. En dag blir han sittende ved siden av 95 år gamle Margueritte, en pensjonert bokelsker, og de to innleder et dypt og intensivt vennskap med litteraturen i sentrum. Margueritte leser for ham, og åpner hans øyne for verdier i livet han bare trodde var en myte.

«La tête en friche» er kort fortalt en herlig, hjertevarm film om livets fantastiske overraskelser. Dagsavisen beskrev den så godt at jeg siterer; «Det er en skjør, beskjeden liten film, der gleden ligger i detaljene og samspillet mellom skuespillerne.» Det er en film som kan brukes som det perfekte eksempel på at «det enkle er ofte det beste», for i løpet av de 80 minuttene filmen varer, serverer den mer mening og feelgood enn en hvilken som helst Hollywoodfilm har gjort på lenge, og den gjør det gjennom noe så enkelt som to personer som møtes i en park og leser bøker sammen…! Kjemien mellom Gérard Depardieu (Germain) og Giséle Casadesus (Margueritte) er helt formidabel, og begge glitrer i sine roller.

Regissør Jean Becker skildrer en fin historie om en mann som ikke har hatt den beste oppveksten, og hvordan han gjennom de små gledene i livet klarer å karre seg gjennom hverdagen. «La tête en friche» handler nemlig om det å finne mening i de enkleste ting, og hva vennskap kan bety, og Becker viser oss at det skal ikke mer til enn gleden med å lese for å oppnå dette. Med så enkle grep, gjør Becker «La tête en friche» til en film som varmer godt om hjertet, og blir en herlig avkobling fra hverdagens tjas og mas. Og så får man sannelig lyst til å lese mer av den også!

Nei, la deg bare fengsle av denne filmen. Den er altfor herlig til å la være!!

8/10

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Informasjon

Dette innlegget ble postet den juni 24, 2012 av i Anmeldelser, DVD med stikkord , , , .

This blog is written by:

Arkiv:

Så mange har vært innom:

  • 32,939 hits

Bloggurat

Bloggurat

Skriv din epostadresse for å følge denne bloggen og motta meldinger om nye artikler på epost.

Bli med 552 andre følgere

%d bloggere like this: