FILMFRIK

En filmfriks frikerier om film

The Three Musketeers (2011)

Trykk bildet for trailer.

En parodi på en parodi… Blir det en film som prøver å være seriøs, men feiler miserabelt, eller rett og slett bare en film som er så dårlig at det bare blir komisk og faktisk underholdende? Mine damer og herrer, jeg har den glede å presentere: Paul W.S. Andersons siste svingom i «manesjen» – The Three Musketeers!

De en gang så kjente musketerene Athos, Porthos og Aramis har trukket seg tilbake og lever sine liv utenfor rampelyset. Men når den unge og eventyrlystne D’Artagnan kommer til Paris for å oppfylle sin drøm om å bli musketer, blir de dratt inn i det vanskeligste oppdraget noensinne; De må hjelpe sitt land Frankrike med å unngå krig mot England. Den unge Kong Louis’ nærmeste rådgiver Kardinal Richelieu gjør alt for å erobre tronen i landet. Gjennom å stjele Dronning Annes juveler og overlate dem til hertugen av Buckingham, skaper han et rykte om at dronningen av Frankrike er utro. Med håp om at den unge Kong Louis dermed vil erklære krig mot England, ser rådgiveren Ruchelieu for seg at det franske folket i krigstid vil kreve en sterkere leder – Richelieu selv. Dermed må de tre musketerene og deres nye lærling gjøre det umulige. De må ta seg inn i det ugjennomtrengelige Tower of London og stjele tilbake juvelene, før det store ballet går av stabelen og tyveriet blir oppdaget. (Handlingsreferat hentet fra filmweb.no)

Jeg lo ofte gjennom denne filmen. Kort fortalt fordi den er latterlig dårlig! Regissør Paul W.S. Anderson (Resident Evil, Alien vs Predator) har helt klart og tydelig IKKE lært av sine egne feil, og nok en gang sliter han mer med regien enn en lemur som prøver å lage sin første animasjonsfilm…! Instruksjonen av skuespillerne er nærmest fraværende, og det hele virker mer som et miserabelt finsk improteater regissert av Uwe Boll, enn noe som i enhvers villeste fantasi kan sammenliknes med noe troverdig! Aller flauest er det å se Orlando Bloom «prøve» seg som slesk badguy. Fyren er like skummel som en 90-årings selvangivelse, der han lirer av seg den ene kunstige latteren etter den andre som kun ville gjort Ed Wood stolt. Og han er langt fra alene. Når det er sagt, skal man kanskje ikke legge så altfor mye av skylden over på skuespillerne, for når de får servert et manus med replikker verre enn stikkpiller surret i piggtråd og dyppet i sirup OG eddik, er det bare å sette i gang med å klaske seg i panna av alle klisjéer og tåpeligheter man får servert. Men det er her man kommer inn på det festlige begrepet «latterlig dårlig», for til forskjell fra filmer som «Skyline» og «Ghost Rider – SOV», er det som skjer på skjermen så fantastisk elendig, at man faktisk blir sittende lattermild tilbake og bare vente spent på hvordan de skal toppe det komiske som skjer.

For det skal Anderson ha; han presterer å lage en film som er så dårlig, men med nok action i mellom slagene, at filmen utrolig nok presterer å underholde! Alle kampscenene er riktig så fornøyelige, og slossingen er velkoreografert, så helt på jordet er ikke dette her. Ingen tabbe er det heller ikke å ansette Paul Haslinger til å komponere musikken, for det Haslinger gjør, er å komponere en av årets mest underholdende scores, takket være kampmusikk i 3/4-takt som får slossingen til å virke som en dans. Det er rett og slett lekkert!

Kort sagt kan man si at «The Three Musketeers» er en film jeg elsker å hate. Likt «The League of Extraordinary Gentlemen» er det selve konseptet bak filmen som gjør den tolerabel. Storslagne kostymedrama med masse sverdfekting vil ALLTID være kult, uansett hvordan man vender og vrir på det. Enkelt og greit en guilty pleasure. Kort oppsummert kan man da si at «The Three Musketeers» er en film som prøver så godt den kan å være hipp og kul med sine iherdige slossescener og til tider snertne humoristiske øyeblikk, men som til syvende og sist drukner fatalt i et generelt sett elendig manus og håpløse regi. Det finnes ETT perfekt tidspunkt for slike filmer; dagen derpå når man kvelden før har drukket vekk de nest siste hjernecellene og trenger noe hjernedød underholdning å hvile hjernen med.

3/10

Reklamer

3 kommentarer på “The Three Musketeers (2011)

 1. Ida Therese
  mai 22, 2012

  Ganske bra at du klare å gjør meg intressert i å se en film du synes er dårlig 🙂 Festlig, gleder meg til en søndag der jeg er uten hjerneceller og trenger teit underholdning 😀

 2. Captain Charisma
  juni 16, 2012

  Nå gikk du for langt altså! Jeg elsker den første Underworld-filmen, og taperen Paul W.S. Anderson hadde ingenting å gjøre med den filmen. 😉

  • Thomas D.J
   juni 16, 2012

   Haha, ja jeg ser nå at jeg skrev Underworld. Jeg mente selvfølgelig «Resident Evil»! Underworld synes jeg også er temmelig underholdende. Kate Beckinsale i tettsittende læredrakt, for suttern! 😀

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

This blog is written by:

Arkiv:

Så mange har vært innom:

 • 32,555 hits

Bloggurat

Bloggurat

Skriv din epostadresse for å følge denne bloggen og motta meldinger om nye artikler på epost.

Bli med 552 andre følgere

%d bloggere like this: