FILMFRIK

En filmfriks frikerier om film

Paul (2011)

Trykk bildet for trailer

Trenger du en komedie som går litt utenom normalen? Vær så god. Her har du Paul…

De to kompisene Graeme og Clive er to tegneserie-nerder som hele livet har drømt om å komme seg til USA for å delta på ComicCon, samt kjøre en strekning som innebærer å besøke alle steder som er linket til berømte UFO-observasjoner gjennom tidene. De leier seg en bobil og setter avgårde. Da de kommer til området som er kjent under navnet «Area 51» møter de en bil som kjører av veien. Ut av vraket kommer en snodig liten skapning stabbende mot dem. Han introduserer seg som «Paul» og kan fortelle han er på flukt fra en militærbase like i nærheten, hvor han har blitt holdt fanget de siste 60 årene. Graeme og Clive sliter litt med å tro hva de nettopp har bevitnet, men tar Paul med seg i bobilen, og snart er det duket for en heseblesende og ikke minst hysterisk jakt, der de to kompisene hjelper Paul med å komme seg tilbake til moderskipet. Ja, Paul er et romvesen…!

Filmer av dette kaliber er akkurat det friske pustet man trenger mellom all uoriginalt, standardfabrikkerte Hollywoodsvada man kan bli litt lei til tider. Radarparet Simon Pegg (Graeme) og Nick Frost (Clive) vet akkurat hvordan de skal leke seg med klisjéer. Vi har sett det før med «Shaun of the dead» og «Hot Fuzz» og her gjør de det igjen. Her er det to kompiser som tydelig fungerer bra sammen når de leker seg med manus, og resultatet blir en film stappfull med absurde, lattermilde, scener proppet med satire, parodier, harsellering og sist, men ikke minst, god engelsk humor. Midt oppi alt dette presterer gutta sannelig å koke opp en original historie også, og setter man alt dette sammen, får vi en film som underholder, underholder og underholder.

Når det er sagt, kan det være en fordel å være forberedt på guttenes humor dersom dette skal være en film som faller i din retning. Det er mye tøys, det er en god del bæsj- og tisshumor, og til tider lures det en storetå over grensen til det tåpelige. Pegg og Frost redder for øvrig filmen fra å havne i katastrofe-sjiktet ved å slenge inn noen herlige karakterer i handlinga. Først og fremst Paul som går så imot normalen som det overhodet er mulig å komme, i forhold til hva vi er vant med ift alienfilmer. Paul røyker, drikker, banner, er rappkjefta ut av en annen verden, og gir stort sett faen i alt. Ved å caste Seth Rogen som Pauls stemme, hindrer også dette at vi slipper galskap signert Jim Carrey som man raskt kan gå lei av, men heller får servert en «rolig og avbalensert» kødd som man ender opp med å både elske og hate. Jason Batemans er også en fryd for øyet, i sin fantastiske parodi av en temmelig standard hemmelig agent som jager romvesen.

Kort oppsummert er «Paul» en herlig lapskaus uten like. Den er et unikt sammensurium av satire, action, og ikke minst god parodisk harsellering, og sist, men ikke minst, et friskt ballespark til så og si samtlige sci-fi-filmer, med god humor som sitter som ei kule. Har man sansen for Simon Pegg og Nick Frost er dette en film man kort fortalt kommer til å elske!

Reklamer

2 kommentarer på “Paul (2011)

 1. Rune Fredstad
  mai 10, 2012

  Ditto 🙂 Filmen bugner over av minneverdige scener og man bør være en middels alvorlig for å ikke bryte ut i pubertale latterkramper når Paul setter i gang 🙂

  • Thomas D.J
   mai 10, 2012

   Haha, ja! Scenen med Paul på dashbordet er priceless! Og når de løper ut av tegneseriebutikken… Fantastisk! 😀

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Informasjon

Dette innlegget ble postet den mai 10, 2012 av i Anmeldelser, Blu-ray med stikkord , , , .

This blog is written by:

Arkiv:

Så mange har vært innom:

 • 32,555 hits

Bloggurat

Bloggurat

Skriv din epostadresse for å følge denne bloggen og motta meldinger om nye artikler på epost.

Bli med 552 andre følgere

%d bloggere like this: