FILMFRIK

En filmfriks frikerier om film

The Avengers (2012)

Trykk bildet for trailer

Helt siden den første filmen om «Iron Man» kom i 2008, har vi levd under løftet om at det skulle komme en film som ville samle noen av de største superheltene fra Marvel-universet i en og samme film. Men vi måtte være tålmodige. Først måtte de lage en film til hver av disse karakterene, og SÅ skulle det hele sparke løs med bulder og brak! Siden da har vi blitt servert godbit på godbit i form av «Iron Man» (2008), «The Incredible Hulk» (2008), «Iron Man 2» (2010), «Thor» (2011) og til slutt «Captain America» (2011), hvor alle har hatt en gjennomgående rød tråd som har bundet dem sammen til denne grande finalen. Det er klart at slikt skaper enorme forventninger. Spørsmålet er om de etter 5 år med manusarbeid har klart å lage en film som innfrir i forhold til disse forventningene. La oss snakke litt om det.

Ettersom de har laget egne filmer for hver karakter (med unntak av Hawkeye, Black Widow og Nick Fury), slipper de å måtte bruke unødvendig lang tid på en langdryg innledning, og manusforfatter Zak Penn og Joss Whedon (som også står for regien) vet akkurat hvordan dette skal håndteres. Hawkeye og Black Widow er to karakterer vi ikke har sett så altfor mye til i de tidligere Marvel-filmene (Hawkeye så vidt i «Thor» og Black Widow i «Iron Man 2»), og her får de akkurat nok skjermtid til at vi blir kjent med dem, uten at det drøyer ut i det kjedelige. Ved å bruke fem filmer som innledning, er det kanskje mange som venter at «The Avengers» ikke skal bestå av annet enn iherdige slossescener med superhelter som brifer med sine krefter. Det Whedon og Penn gjør, er å balansere manuset akkurat nok til å la filmen komme nok i gang, før det hele braker løs i en kampfinale undertegnede ikke har sett maken til, og som gjør alle våte guttedrømmer til virkelighet! Det hele er så nydelig regissert at jeg var nær ved så sitte med tårer i øynene i kinosalen. Når det er sagt, har manuset sine små svakheter i form av en dialog som kunne vært bedre, men denne reddes av en haug med gode kommentarer og hendelser som fikk meg til å hikste av latter. Humoren sitter løst, til og med i de mest heidundrende actionscenene, noe som gjør filmen til intet annet enn en ren fornøyelse.

«The Avengers» er kort fortalt filmen som så langt i 2012 seiler gjennom som kongen på haugen når det gjelder underholdning! I motsetning til «Battleship«, som på sin side feiler miserabelt på handling, har «The Avengers» både storslagne kampscener, plott og mening nok til å oppfylle alle blockbusterelskende filmfrikers drømmer. Samtidig skal det også godt gjøres å samle et slikt skuespillerensemble hvor samtlige er vandt til å briljere i hovedroller, men som her må stå side om side med hverandre, og få dem til å gjenta sine roller med samme karisma og sjarm. Her er alt dette evig tilstedeværende, og det later til at både Robert Downey Jr, Chris Evans, Chris Hemsworth, Mark Ruffalo, Jeremy Renner, Tom Hiddleston, Scarlett Johansson og Samuel L. Jackson hadde noen særdeles gode dager på settet, og trives i hverandres selskap. Her er det ingen som havner i hverandres skygger, og kjemien er aldeles strålende.

Kort oppsummert er «The Avengers» en av de bedre filmene fra Marvel-universet så langt, og det gjør ikke undertegnede noe om det kommer oppfølgere. Inntil videre får vi vente litt og se hvordan det går med «Iron Man 3» (2013), «Thor 2» (2013), «Captain America 2» (2014), og «Nick Fury» (uviss lansering). Hoho. Hollywood, dere…!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

This blog is written by:

Arkiv:

Så mange har vært innom:

  • 32,555 hits

Bloggurat

Bloggurat

Skriv din epostadresse for å følge denne bloggen og motta meldinger om nye artikler på epost.

Bli med 552 andre følgere

%d bloggere like this: