FILMFRIK

En filmfriks frikerier om film

Slumdog Millionaire (2008)

Trykk bildet for trailer

Av og til kommer det filmer som er så gode at de setter en ny standard for hva som kjennetegner en god film. Slumdog Millionaire er en slik film.

Tenåringen Jamal er arrestert. Han blir slått og presset til å tilstå. Tilstå hva? Hvordan han jukset. Han har nemlig kommet til det aller siste spørsmålet, og dermed bare ett spørsmål unna 20 millioner rupier i «Vil du bli millionær», et program hvor ikke engang leger eller professorer har kommet seg forbi 16 000 rupier. Han må ha jukset, for en mann fra slummen i India kan umulig vite SÅ mye. Desperat etter å bevise sin uskyld, forteller Jamal sin historie om et liv i slummen, alle opplevelsene under oppveksten, møtene med ulike bander, og ikke minst Latika, jenta han elsket og mistet. Gjennom disse fortellingene får vi nøkkelen til løsningene på hvert svar i konkurransen, men vil det holde hele veien ut…?

Slumdog Millionaire vant hele 8 Oscar i 2009, deriblant beste regi og beste film. Det skulle bare mangle, for det Danny Boyle gjør med denne filmen, bør stå som et prakteksempel for alle etterkommere! Boyle har en historieformidling som er til å ta og føle på, og gir oss et innblikk i et strabasiøst liv på en måte ingen annen regissør har gjort på lenge. Man får en enorm sympati med karakterene, og blir godt engasjert i historien. Samtidig får filmen deg til å tenke litt over all den trivielle informasjon man sitter på, men på samme tid hvilken betydning det kan ha for ens liv å ha slik kunnskap. Filmen er stappfull av feelgood, og man sitter engasjert fra filmens begynnelse og til den geniale rulleteksten. Dev Patel gjør en svimlende god jobb som Jamal, og jeg håper virkelig vi får se mer av dette talentet videre framover!

Slumdog Millionaire er kort fortalt filmen du SKAL se. Og om du så allerede har sett den, skal du se den flere ganger. Det er en film man har godt av å se, for den minner oss på hvor godt vi egentlig har det i rike lille Norge.

9/10

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Informasjon

Dette innlegget ble postet den mars 27, 2012 av i Anmeldelser, DVD med stikkord , , , , .

This blog is written by:

Arkiv:

Så mange har vært innom:

  • 32,939 hits

Bloggurat

Bloggurat

Skriv din epostadresse for å følge denne bloggen og motta meldinger om nye artikler på epost.

Bli med 552 andre følgere

%d bloggere like this: