FILMFRIK

En filmfriks frikerier om film

[Serieprat] The Event (2010)

Trykk bildet for trailer

Likt serier som «Lost», «24», «Fringe» og andre spenningsserier av samme kaliber, kunne «The Event» friste med tv-klipp som pirret tv-seerens nysgjerrighet voldsomt. Reklamene viste at her var det noe mystisk i vente, noe storslagent, noe vi ikke hadde sett liknende til før. Sånt skaper forventninger. Innfridde den? Det skal jeg komme tilbake til.

I «The Event» møter vi Sean Walker som er på et cruise med kjæresten Leyla Buchannan. Når Leyla plutselig forsvinner på mystisk vis, sendes Sean ut på en jakt etter sannheten hvor han underveis snubler over den største dekkoperasjonen i amerkansk historie. En dekkoperasjon som ivolverer USA’s president Eli Martinez, den kvinnelige lederen av en mystisk gruppe fanger; Sophia, og til og med Seans svigerfar. Sean finner snart ut hvordan disse skjebnene henger sammen, og hvordan de uunngåelig vil kollidere med hverandre i en global konspirasjon som kan endre menneskehetens skjebne.

«The Event» er en spenningsserie som har alle potensialer for å kunne lykkes. Vi får servert et særdeles spennende plott, spenningsoppbyggingen er god, og man får servert en haug med forvirrelser hvor intensjonen er å pirre seerens nysgjerrighet på hva som vil skje videre. Dessverre er sistnevnte også seriens store svakhet. Jeg kan skjønne at mange seere faller av etter første eller andre episode, for her faller produsentene litt i sine egne feller. Ved å servere en pilotepisode hvor man konstant hopper fram og tilbake i tid, forvirrer det mer enn det forklarer, og man sitter igjen mer frustrert enn nysgjerrig. Har man for øvrig litt is i magen, og følger seriens utvikling, vil man straks oppdage at de snart følger den gode gamle oppskriften på en god spenningsserie med en mer linneær storyline som stadig fører framover, og det er DA spenningen kommer settende! Og det skal «The Event» ha; Selv om serien «låner» mye fra andre serier som «24» og «Lost» hva gjelder spenningsoppbygging, klarer den likevel, takket være konstante tvister og overraskelser, å bli original nok til at man ikke kjeder seg, men heller venter spent på neste episode.

En annen ting som også dessverre svekker seriens kvalitet, og nå håper jeg ikke jeg kommer med så altfor store spoilere, er dens avslutning. Her er det tydelig at planen var flere sesonger, men takket være dårlige seertall, ble serien kansellert etter første sesong. Dette fører til en enorm mengde «cliffhangers», hvor man sitter igjen med en haug med spørsmål som ALDRI vil bli besvart, og dette er noe jeg ser på som meget irriterende.

Men mange uoppklarte spørsmål til tross; «The Event» er en serie med en god utvikling og drøssevis av potensiale. På sett og vis kan man si at den innfrir til forventningene. Den er spennende, den er engasjerende, men kan til gjengjeld også «ta litt av» til tider. Plottet er originalt og godt, men dessverre utnytter de det ikke til fulle. Konklusjonen blir at «The Event» er en serie som hadde tjent best på å bli en planlagt miniserie. Den har mye god spenning, men svekkes av en ufullendt avslutning med altfor mange spørsmål som aldri vil bli besvart. Synd.

6/10

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Informasjon

Dette innlegget ble postet den januar 27, 2012 av i Anmeldelser, Serier med stikkord , .

This blog is written by:

Arkiv:

Så mange har vært innom:

  • 32,555 hits

Bloggurat

Bloggurat

Skriv din epostadresse for å følge denne bloggen og motta meldinger om nye artikler på epost.

Bli med 552 andre følgere

%d bloggere like this: