FILMFRIK

En filmfriks frikerier om film

The Beaver (2011)

Trykk bildet for trailer

Walter Black er et håpløst deprimert individ som har mistet all glede i livet, og depresjonene har blitt så voldsomme at de påvirker både hans privatliv og jobben. Inntil han en dag oppdager en hånddukke – en bever, som skal vise seg å få stor betydning for ham. Walter begynner å kommunisere via denne dukken, og snart styrer hånddukken det meste. Til å begynne med ser dette ut til å være Walters redning, men det tar ikke lang tid før det å leve livet sitt gjennom en hånddukke tar overhånd, og heller gjør ting verre enn før…!

«The Beaver» i Jodie Fosters regi er en god skildring av en mann med enorme plager og hans kamp for å komme tilbake til virkeligheten. Hun har en god fortellerstil og gir filmen både dybde og følelse. Skandaleomsuste Mel Gibson spiller en rolle som lett kunne vært inspirert av ham selv. Mannen gir en så enormt god framføring av en temmelig mørk karakter, at det nesten er skremmende. Samarbeidet mellom Gibson og regissør Foster gjør «The Beaver» til en original, men god, vinkling på temaet depresjoner, og filmen faller heldigvis ikke i fellen for å latterliggjøre eller bagatellisere. Man ler av det hysteriske påfunnet å leve sitt liv gjennom en hånddukke, samtidig som man får sympati med karakterene, og sitter igjen med tanker på dem som måtte ha slike plager.

«The Beaver» er en god film som, til tross for sitt mer alvorlige tema, gir en god følelse takket være sine elementer av god humor og gode karakterer. En god jobb bak kamera for Jodie Foster (som for øvrig gjør en knall rolle som Walters kone foran kamera) dette.

7/10

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Informasjon

Dette innlegget ble postet den desember 27, 2011 av i Anmeldelser, Blu-ray med stikkord , , , , .

This blog is written by:

Arkiv:

Så mange har vært innom:

  • 32,555 hits

Bloggurat

Bloggurat

Skriv din epostadresse for å følge denne bloggen og motta meldinger om nye artikler på epost.

Bli med 552 andre følgere

%d bloggere like this: