FILMFRIK

En filmfriks frikerier om film

Thor (2011)

Det er ikke mange superheltene som er igjen å filmatisere fra Marvel-universet nå, og etter fadeser som «Hulk», «The Fantastic 4» og «Spider Man 3», var det ingen selvfølge at «Thor» skulle bli en vinner. Men det ble den, og her har du grunnen:

For det første har de lært av de Marvel-filmene som har skjønt greia med en god story, eksempelvis X-Men og Iron Man 1, hvordan man lager en førstefilm med god driv som ivaretar det magiske fra tegneseriene, samtidig som de gir en god innføring for dem som ikke måtte kjenne til historiene fra tegneseriene, uten at det blir langdrygt og kjedelig (som i eksempelvis The Fantastic 4). Det er snert i dialogen, noe vi kan takke regissør Kenneth Brannagh for, for med sin gode erfaring med Shakespeare, får han den svulstige «gudedialogen» til å virke både troverdig og naturlig. Selvfølgelig blir vi servert noen heftige klisjéer, men hva gjør vel det i den store sammenhengen? Jeg må ærlig innrømme jeg var skeptisk til Brannagh som actionregissør, men sannelig viser han at også dette er en sjanger han kan prestere. Selv om han overlater mye til spesialeffektene, er det likevel snert i actionscenene, og det blir aldri for mye av det gode. Det fokuseres mer på det som skjer karakterene mellom, noe som gjør at filmen aldri faller i fellen for å bli mer en mellomstasjon til den kommende «The Avengers», men heller står seg sterkt i selskap med Iron Man og X-Men ved å være en av de sterkeste filmene hittil i Marvel-franchisen.

Foran kamera fyller Chris Hemsworth rollen som Thor på en glimrende måte. Han er barsk, han er tøff, og han balanserer godt den «jordlige» Thor mot den guddommelige, og fremstiller figuren som både karismatisk, barsk, ydmyk, jovial(!), morsom, og sist, men ikke minst, tøff! Makan til mann skal man lete lenge etter, og i frykt for å miste min integritet som heterofil mann, må jeg nesten si meg enig med mitt kvinnelige kinoselskap og si at han så slettes ikke så verst ut i bar overkropp heller. Men Chris Hemsworth viser med Thor at han ikke bare er et berg med muskler, for med sin innsats i Thor, gjør han en såpass god rolle at jeg er overbevist om at dette er en kar vi kommer til å se mye til framover.

Thor er kort oppsummert en vinner! Det er en slagkraftig (hah, ordspill!) film med heftige effekter, gode actionscener, omsluttet med en god handling, som drives framover av gode skuespillere. Branagh viser at han kan mye mer enn Shakespeare, Chris Hemsworth viser hvordan man skal vise muskler med stil, og Natalie Portman er nydeligere enn noensinne, *sukk*.

8/10

Reklamer

Én kommentar på “Thor (2011)

  1. Ida Therese
    mai 2, 2011

    Ditt kvinnelige kinoselskap sikkler fremdeles…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Informasjon

Dette innlegget ble postet den mai 2, 2011 av i Anmeldelser, Kino med stikkord , , , , .

This blog is written by:

Arkiv:

Så mange har vært innom:

  • 32,555 hits

Bloggurat

Bloggurat

Skriv din epostadresse for å følge denne bloggen og motta meldinger om nye artikler på epost.

Bli med 552 andre følgere

%d bloggere like this: