FILMFRIK

En filmfriks frikerier om film

August Rush (2007) – Musikalsk magi!

August Rush

«The music is all around us. All you have to do… is listen.»

August Rush forteller en historie om den irske rockemusikeren Louis Connelly og Lyla Novacek, en cellist fra en rik familie, som til tross for sine kulturelle forskjeller opplever en magisk natt sammen. Men tilfeldighetene vil ha det til at de drives fra hverandre, uvitende om barnet som havner på barnehjem. 12 år senere blir vi kjent med Evan Taylor som har vokst opp på barnehjemmet, konstant overbevist om at hans foreldre er der ute en plass, i live og på leting etter ham. Evan har også en eksepsjonell musikalsk gave. Han hører musikk i alt, og etter å ha rømt fra barnehjemmet, befinner han seg snart i New York hvor han oppdager sitt uvanlige musikalske talent. Han begynner å opptre i gatene, og tilfeldighetene vil snart ta ham med på en unik musikalsk reise, hele tiden på søken etter sine foreldre. «Bare jeg kan la musikken min nå ut til så mange folk som mulig, så vil de finne meg!» er hans enestående overbevisning, der han stadig oppdager nye musikalske sider ved seg selv…august-rush1August Rush er ikke mindre enn et magisk musikalsk eventyr som bergtar deg fra første sekund. Filmen oser av varme og følelser, og består av musikk som rører deg så dypt inne i hjerterota at man sitter lenge i ettertid og undrer på hvorfor man ikke har startet å spille et instrument tidligere. Freddie Highmore står fjellstøtt i hovedrollen, og leverer en troverdig og fantastisk god prestasjon som den 12-årige Evan som praktisk talt lever for musikken. Det er noe med Freddie Highmore, noe så jordnært og uskyldig, at man ønsker ham velkommen til hvilken som helst rolle med åpne armer. Gang på gang leverer gutten roller som viser at han ikke er annet enn sant begavet, og August Rush må sies å være guttens hittil høydepunkt i karrieren.
augustrush1Men August Rush er ikke bare en god dramafilm som varmer om hjertet. Det er også en film som forteller noe om hvor viktig musikk kan være. Regissør Kirsten Sheridan er tydelig opptatt av å få fram at musikk er overalt rundt oss. Musikk kan ikke læres fra bøker, som Robin Williams’ karakter ytrer i filmen. Alt vi trenger å gjøre, er å lytte, og det kan virke som Sheridan ønsker å formidle at musikk er intet mindre enn meningen med livet.

August Rush er kort sagt en magisk film. Den løfter deg, og er et lindrende plaster i hverdagens tjas og mas. Undertegnede har i det minste funnet en ny film å føye til favorittfilm-lista. Er det argument godt nok for deg å se den?
freddie-highmore-in-august-rush

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Informasjon

Dette innlegget ble postet den september 22, 2009 av i Anmeldelser, DVD, Favorittfilm med stikkord , , , , , , .

This blog is written by:

Arkiv:

Så mange har vært innom:

  • 32,351 hits

Bloggurat

Bloggurat

Skriv din epostadresse for å følge denne bloggen og motta meldinger om nye artikler på epost.

Bli med 552 andre følgere

%d bloggere like this: