FILMFRIK

En filmfriks frikerier om film

Snakes On A Plane (2006)


Man hører tittelen på en film. Man ser coveret. Og så ser man traileren, og skjønner at dette her, det kan aldri bli bra! Snakes On A Plane er en slik film.

Sean Jones er på ferie på Hawaii og blir rent tilfeldig vitne til mordet på en aktor i saken mot en beryktet mafioso ved navn Eddie Kim. Sean blir oppdaget, og har nå Kims bande etter seg. Idet de bryter seg inn på hotellrommet hans, kommer FBI-agenten Neville Flynn til unnsetning. Sean bestemmer seg for å vitne i saken mot Eddie Kim, og blir med nattflyet til Los Angeles under beskyttelse av Flynn. Det eneste problemet er at Eddie Kim er så fast bestemt på å rydde Sean av veien at han får smuglet inn en drøss med giftige slanger om bord på flyet, slanger som er hisset opp av feromoner slik at de blir ekstra hissige og derfor vil drepe alt i sin vei. Slangene blir sluppet løs av en tidsinnstilt mekanisme underveis, og bitemoroa kan dermed begynne.

Dette er en B-film så det holder! Man skjønner ut fra tittelen på filmen at den handler om – ja nettopp – slanger om bord på et fly, og det er da sannelig nok av slanger gjennom denne filmen! Og det er nå jeg skal begynne å rakke ned på så og si det meste med denne filmen… 😛
For det første: filmen har et plott som suger hesteballe! En mafioso bestemmer seg for å slippe løs en bønsj med slanger bare for å knerte en eneste tenårings-kjekkas, fordi man er bombesikker på at dersom man gjør slangene gale ved å dynke dem med feromoner så vil de drepe ALT i sin vei?? Give me a break!
For det andre: regien kunne vært så laaaaaaangt bedre. Den skurrer hele veien. David R. Ellis prøver så godt han kan han, stakkar, men får det bare ikke til. Det er enkelte plasser han prøver å få til at vi som seere skal bli kjent med karakterene, for på denne måten å føle sympati med dem, men den eneste tanken jeg satt igjen med, var «Hmm.. lurer på om HU/HAN dør, og i så fall når??»For det tredje: skuespillerne varierer på diverse nivå; alt fra elendige til ikke-fullt-så-elendige. For øvrig gjør kanskje ikke dette så veldig mye, da mesteparten av skuespillet som kreves av dem er å enten hyle når de ser en slange, gurgle når de blir bitt av en slange, eller se styggest ut som mulig dersom de dør etter å ha blitt bitt av en slange.
For det fjerde: filmens skurk er med i til sammen ca to minutter av filmen, og de har derfor prøvd å vinkle skurkerllen over på slangene. Joda, det funker det. Slangene fikk rollen i denne filmen som ondskapsfulle skapninger som bare er ute etter å drepe mennesker og stæsj, men folk med litt mer kunnskaper om dyreriket VET at dette er en teori som på ingen måte noensinne vil funke.
For det femte: filmen er rett og slett dårlig!
MEN! For det er et men her. Og det er at filmen er syykt underholdende. Hvorfor? Jo, fordi man må ta filmen som den er: en b-film som ikke er ute etter annet enn å underholde, og det klarer den til gangs. Samuel L. Jackson er som vanlig en mean motherf***er, noe som ikke er uvanlig når det gjelder rollene vi kjenner ham fra. Han er ikke annet enn über i de fleste filmene han er med i. Dette er langt fra hans beste rolle, men han gjør ingen dårlig jobb her, og det er han som sørger for at vi som seere trekker på smilebåndet til tider.
Nei, jeg har visst slakta filmen nå, men en ting skal sies: Ta filmen for det den er – underholdende. Den er en b-film som er laget nettopp til dette formål, og den ER faktisk spennende. men det holder å se den en gang… 😉

3/10


«Du pus? Når du sa ‘gummislange’… mente du ekte slange?? Jeg fant nemlig en sånnen….»

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Informasjon

Dette innlegget ble postet den juni 11, 2007 av i Anmeldelser, DVD.

This blog is written by:

Arkiv:

Så mange har vært innom:

  • 32,939 hits

Bloggurat

Bloggurat

Skriv din epostadresse for å følge denne bloggen og motta meldinger om nye artikler på epost.

Bli med 552 andre følgere

%d bloggere like this: