FILMFRIK

En filmfriks frikerier om film

The Legend of Bagger Vance (2000)

Rannulph Junuh er en av Amerikas aller beste golfspillere og vinner alt han kommer over. Han har alt han kan drømme om; berømmelse, rikdom og en vakker kvinne – rikmannsdatteren Adele Invergordon. Rett og slett det perfekte liv. Helt til han blir kalt inn i militæret og blir sendt ut i krig – 1.verdenskrig. Her opplever han så mye – unnskyld språket – faenskap at han blir merket for livet, og når han ti år senere kommer hjem, kommer han hjem som en forandret mann. Han drikker, og har trukket seg tilbake fra golfspillingen med unnskyldningen at han har mistet sin ”sving”. Året er 1928 og den store depresjonen rammer landet. I desperasjon for å unngå å måtte selge sin fars store drøm – et golf-kompleks – arrangerer Adele Invergordon en golf-turnering, hvor to av landets mest kjente og beste golfspillere vil delta. Men byens høye herrer vil ha en representant fra sin egen by i tillegg, og bare en er god nok til å spille mot de to andre, nemlig Junuh. Men hvordan skal dem få en avdanket golfspiller som har mistet svingen sin og funnet veien til flaska, til å spille igjen? Hjelpen viser seg i å komme i form av en litt annerledes kar som tilbyr seg å være hans caddie for bare 5 dollar. Hans navn er Bagger Vance…

Filmen er regissert av Robert Redford, en glimrende skuespiller som her viser at han også kan det å regissere. Redfords fortellermåte gir handlingen den gode varmen og humoren den trenger for å gi oss en god filmopplevelse. Han kaster ikke bort unødvendig mye tid med å utdype i det uendelige om hvordan Junuh finner veien til flaska, og dermed har blitt en dårlig spiller. Dette er noe som blant annet fører til at filmen ikke blir så veldig langdryg, men får en god jevn flyt hele veien. Handlingen er god den. En riktig så koselig historie, med et morsomt sluttpoeng, og Redford forteller den på en behagelig måte.
Og så er det skuespillerne da. Jeg må si den eneste grunnen til at jeg kjøpte denne filmen, var faktisk at det var en dramafilm med Will Smith. For med filmen Ali viste Will Smith at han faktisk KAN å spille seriøse roller, og en annen dramafilm med ham er derfor verdt å eie. Og han skuffer ikke! Langt ifra! Han er glimrende i rollen som Bagger Vance, en kar som kanskje ikke er helt som alle andre. Han er også den som tilfører filmen humor og varme. Faktisk en av de bedre rollene jeg har sett av Smith. I alle fall den som utmerker seg mest i denne filmen. I rollen som Junuh ser vi Matt Damon, og også denne karen gjør en god rolle. Matt Damon er flink han, det har han vist mange ganger med roller i filmer som Good Will Hunting, The Talented Mr. Ripley, og Saving Private Ryan for å nevne noen. Også her gjør han en god rolle. Han framstiller Junuh på en god og troverdig måte, med det menneskelige preget han trenger. Som hans tidligere livs store kjærlighet ser vi en alltid glimrende Charlize Theron, og også hun gjør en fremragende jobb i denne filmen.
Filmen er koselig den. Den har en god story som Robert Redford forteller bra, og skuespillere som gjør en god jobb. Jeg hadde aldri trodd at golf ville være spennende å SE på…! Det eneste som trekker ned er at det enkelte plasser er litt klisjé-aktig og lettere forutsigbart, men den jevnt over gode flyten gir filmen en god karakter likevel.

8/10«Du Bagger? Når skal vi fortelle ham at han bomma på ballen?»
«Njaa… tror vi venter _litt_ til…»

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Informasjon

Dette innlegget ble postet den mai 19, 2007 av i Anmeldelser, DVD.

This blog is written by:

Arkiv:

Så mange har vært innom:

  • 32,555 hits

Bloggurat

Bloggurat

Skriv din epostadresse for å følge denne bloggen og motta meldinger om nye artikler på epost.

Bli med 552 andre følgere

%d bloggere like this: