FILMFRIK

En filmfriks frikerier om film

Mystic River (2003)

De tre vennene Jimmy, Sean og Dave vokser opp sammen i Bostons arbeiderklasse. De spiller hockey i gatene, og skriver navnet sitt i nylagt sement. Men så skjer det en tragedie – Dave blir bortført i flere dager av to menn som forgriper seg på ham, en hendelse som får vennene til å gli fra hverandre, og mister kontakten. Flere år senere blir en 19 år gammel jente brutalt drept. En hendelse som bringer de tre vennene sammen igjen, da det viser seg å være datteren til Jimmy. Dave mistenkes for drapet, og Sean som nå har blitt politimann må løse saken før Jimmy, som for øvrig har sonet noen år i fengsel, tar saken i egne hender.

Clint Eastwood har regissert denne intense spennende thrilleren, en jobb han som vanlig gjør på mesterlig vis. Fra begynnelse til slutt lar han oss sitte på kanten av stolen og gruble på HVEM den skyldige egentlig ER, eller om det virkelig er Dave som har gjort det. Eastwood bygger handlingen rundt de ulike familiene som er involvert og viser på en glimrende måte den fortvilelsen, desperasjonen, og sinnet som utløses av en slik hendelse. I rollene som de tre vennene ser vi Sean Penn som Jimmy, Kevin Bacon som Sean og Tim Robbins som Dave. Tre glimrende skuespillere med like glimrende skuespillere som Laurence Fishburne, Laura Linney og Marcia Gay Harden som selskap i de øvrige rollene. Sean Penn storspiller i denne filmen, og viser hvor fortjent den Oscaren han fikk for rollen egentlig er. Det samme gjør Tim Robbins som også ble belønnet for Oscar for sin rolle.

Brian Helgeland, som sørget for manus-Oscar til L.A. Confidential, har tilrettelagt manuset til denne filmen ut ifra boken av Dennis Lehanes, og Eastwoods regi ut ifra dette manuset, i tillegg til et storslagent skuespillerensemble gjør at denne filmen blir et sant mesterverk! Eastwoods regi gjør oss også godt kjente med karakterene, og lar oss som seere føle både sympati, fortvilelse, sorg og sinne sammen med dem. Og det er slik det skal være når man ser en film. Gjennom hele filmen får man stadig hint om hvem som kan være den skyldige, men det som er så bra med denne filmen, er at Eastwoods regi gjør at man ikke klarer å gjette det før til slutten.
En intens filmopplevelse, med en sterk handling som alle bør se. Elven har mange dybder. La den skylle over deg…

9/10

Reklamer

Én kommentar på “Mystic River (2003)

  1. Lisa
    mai 10, 2007

    Maaaaaagiske filmen 😀

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Informasjon

Dette innlegget ble postet den mai 6, 2007 av i Anmeldelser, DVD.

This blog is written by:

Arkiv:

Så mange har vært innom:

  • 32,555 hits

Bloggurat

Bloggurat

Skriv din epostadresse for å følge denne bloggen og motta meldinger om nye artikler på epost.

Bli med 552 andre følgere

%d bloggere like this: