FILMFRIK

En filmfriks frikerier om film

Peter Pan (2003)

Alle kjenner vel til historien om Peter Pan, og de aller fleste tenker vel på Disney’s fantastiske klassiker når dem hører det navnet. Denne gangen er det live-action-movie som er greia. Sir J.M. Barrie’s fantastiske historie bringes til lerettet i en fantastisk visuell opplevelse!
Men for dem som _ikke_ har hørt denne historien, her er et kjapt resymé:

Alle barn vokser opp. Unntatt ett – Peter Pan. Han er en livlig gutt som kommer fra fantasiverdenen «Neverland». Her er det ingen barn som blir voksne, det er pirater, det er alver, det er havfuer, og mye mye mer. Alt hva fantasien din vil at det skal være.
Så en dag kommer Peter til familien Darling’s hus. Her møter han jenta Wendy og hennes to brødre John og Michael. Han tar dem med seg til Neverland og de får oppleve alt det magiske med denne verden. Problemet ligger foreløpig i Tingeling – Pan’s trofaste følgesvenn-alv. Hun blir sjalu på Wendy, og gjør et par dumme ting som får uheldig utfall. Blant annet å gå til Kaptein Krok – Pan’s nemesis, som har lenge ønsket hevn over Pan etter at han sørget for at den ene hånden hans ble spist av en kjempeschvææær krokodille.

En fantastisk historie! Og en fantastisk film! I utgangspunktet er vel dette en barnefilm, men jeg må si jeg ble lettere forvirret da jeg så denne filmen. For en del av scenene er litt voldsommere enn den milde Disney-versjonen så mange er vant til. Men visuelt sett er den en ren nytelse! Effektene er fabelaktige, kulissene og kostymene helt fantastiske, filmingen glimrende og skuespillerne gjør en flott jobb. Iallefall Jason Isaacs som Kaptein Krok (også som barnas far – Mr. Darling). Regissør P.J. Hogan har gjort en god jobb med barna i de ulike rollene, samt å vekke denne historien til live på en slik måte at både barn og voksne kan nyte denne filmen til fulle. Man sitter som seer og er helt med i den fantastiske fantasiverden Neverland. Det er nesten så det er litt trist når filmen er ferdig…

Men som sagt: det at man ikke helt får tak på om dette er for barn eller voksne, gjør at det trekker ned litt på karakteren.
Ellers en herlig underholdende opplevelse!

8/10

«Åååååja! Er det SÅNN de voksne gjør det?!?»

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Informasjon

Dette innlegget ble postet den april 4, 2007 av i Anmeldelser, DVD.

This blog is written by:

Arkiv:

Så mange har vært innom:

  • 32,939 hits

Bloggurat

Bloggurat

Skriv din epostadresse for å følge denne bloggen og motta meldinger om nye artikler på epost.

Bli med 552 andre følgere

%d bloggere like this: