FILMFRIK

En filmfriks frikerier om film

Big Fish (2003)

Det har gått tre år siden William (Billy Cudrup) snakket med sin far, Edward Bloom (Albert Finney). Dette fordi han har sett seg lei av alle de altfor fantastiske løgnhistoriene faren forteller, i alle sammenhenger. Men så en dag får han en telefon fra sin mor (Jessica Lange) om at faren er blitt dødssyk, og bestemmer seg derfor for å reise hjem sammen med sin gravide kone (Marion Cotillard). Som et siste desperate forsøk på å finne ut hvem faren egentlig ER, begynner han å legge sammen bit for bit ved hjelp av tilbakeblikk på farens liv. Vi møter en ung William Bloom (Ewan McGregor) og alle hans fantastiske opplevelser fra en enorm kjempe, en heks med et glassøye som viser hvordan man dør dersom man ser inn i det, en merkelig liten «by» gjemt i en skog, en sirkusdirektør, samt hans første møte med sin kone og hvordan han vant hennes kjærlighet, og mye mye mer! Etter hvert som han fordyper seg i farens fortid, gjør William en rekke oppdagelser som får ham til å tenke seg om på nytt om det faren har fortalt ham som barn. Var det kanskje sant likevel, eller…???

Til denne filmen har jeg så mange god-ord å si, at jeg knapt vet hvor jeg skal begynne! Dette fantastiske eventyret blir vekket til live av mester-regissøren Tim Burton som ikke gjør annet enn å levere et mesterverk av en film, nok en gang!
Tim Burton tar oss med på et eventyr på en måte som bare han kan, og gir oss et innblikk i en manns søken etter sin fars virkelige identitet på en måte som varmer skikkelig rundt hjerterota. Personskildrinene er fabelaktige, regien kombinert med filmingen gir deg gåsehud, storyen er herlig og skuespillerne er fantastiske!
Tim Burton leverer alltid filmer som spikrer seg fast til hukommelsen, så godt at filmene hans blir der til evig tid! Og da fordi filmene er så spesielle og geniale! Men denne gangen har han jaggu klart å lage en film som er så fantastisk at den har hoppa rett opp på førsteplassen på lista over mine favorittfilmer!
Allerede en klassiker!

10/10

«Kaller du MEG mygg??? Dæven! kom hit og si det’a!!!»

Reklamer

Én kommentar på “Big Fish (2003)

 1. Bygdefjompen
  april 10, 2007

  denne filmen er helt knall, en kjempekoslig affære gitt oss av en sann mester, historiefortelling på sitt mest engasjerende i kombinasjon med flotte skuespillerprestasjoner, sjarmerende replikker og en atmosfære bare Burton kan gi oss.

  Jeg gleder meg til å se den igjen selv!

  Mvh

  Bygdefjompen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Informasjon

Dette innlegget ble postet den april 4, 2007 av i Anmeldelser, DVD.

This blog is written by:

Arkiv:

Så mange har vært innom:

 • 32,555 hits

Bloggurat

Bloggurat

Skriv din epostadresse for å følge denne bloggen og motta meldinger om nye artikler på epost.

Bli med 552 andre følgere

%d bloggere like this: